Sorg

Sorgul este un gen de plante care cuprinde aproximativ 25 de specii de plante florifere. Unele soiuri dintre acestea sunt cultivate ca cereale pentru consum. Sorgul este o cultura alimentara de baza de 500 de milioane de oameni in zonele tropicale semi-aride si printre cereale ocupa locul 5 in productie si locul 4 ca element de baza dupa orez, grau si porumb.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de sorg.

Cativa daunatori care pot aparea in cultura de sorg sunt: Lacusta calatoare, Ratisoara porumbului, etc.

Lacusta calatoare - Lacusta calatoare este o specie originara din Australia, o insecta de dimensiuni mari. Culoarea lacustei calatoare variaza de la verde sau maro.

Ratisoara porumbului - Lungimea corpului este de 5,1-9,6 mm. In primavara aproximativ 90% dintre adulti apar pe suprafata solului la 3 saptamani dupa ce temperatura medie a aerului creste la 10 grade Celsius.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de sorg au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Mai multe detalii despre cultura de sorg puteti afla din articolele noastre, click aici!