Garoafe

Insecticidele sunt substante chimice care au rolul de a omora sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare.

Garoafele sunt plante erbacee care fac parte din genul Dianthus. Unele tipuri de garoafe sunt anuale sau bienale. Acestea sunt originare din Bazinul Marii Mediterane.

Garoafele sunt o alegere populara pentru gradina datorita culorilor lor stralucitoare si varietatii lor largi. Garoafele vin in tipuri anuale, bienale si perene, astfel incat, in functie de spatiul dumneavoastra, exista cu siguranta o varietate care se va potrivi. Aceste plante versatile pot fi plantate in paturi de flori sau crescute in recipiente precum ghivece.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la garoafe.

Cativa daunatori care pot aparea la garoafe sunt:

Afidele: Acestea se deplaseaza de la planta la planta, pot fi gasite in colonie pe partea din spate a frunzei. Acestea se hranesc cu sucul celular, in acest fel ofilind-o.

Limacsi: Acestia apar in anotimpul de primavara, sunt activi in zilele in care a plouat excesiv si sunt sensibili la caldura.

Aplicarea insecticidelor la garoafe ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre garoafe puteti afla din articolul nostru, click aici!