Mure

Murul este un arbust durabil din familia Rosaceae care este cultivat pentru fructele delicioase. Numele de mure este folosit pentru a descrie mai multe specii, inclusiv Rubus fruticosis (mure salbatice), Rubus ursinus si Rubus argutus, doua specii originare din America de Nord. Murele sunt consumate ca fruct proaspat. De asemenea, pot fi congelate sau conservate pentru o utilizare ulterioara in inghetate, sucuri, placinte, etc. Murele sunt bogate in antioxidanti si vitamine si sunt surse bune de potasiu, fosfor, fier si calciu. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea la mur.

Cativa daunatori care pot aparea la mur sunt: acarienii si afidele.

Acarienii - Acestia sunt paianjeni de dimensiuni foarte mici, atacand inca din primavara. Se pot dezvolta in circa 7 generatii pe an si ierneaza sub forma de ou.

Afidele - Acestea sunt specii ce migreaza din planta in planta si pot fi observate pe partea inferioara a frunzelor. In urma atacului frunzele capata o forma rasucita la margini, isi schimba culoarea si se usuca.

Insecticidele pe care le folositi la mur au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Mai multe detalii despre plantarea si combaterea bolilor, daunatorilo la mur puteti afla din articolul nostru -> click aici!