Hamei

Hameiul sau dupa denumirea stiintifica Humulus lupulus, reprezinta o specie perena de plante care fac parte din familia Cannabaceae. Hameiul este originar din Europa, are tulpinile groase. Hameiul are flori femele care produc „conuri decorative”.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi in cultura de hamei.

Insecticidele care sunt folosite la hamei sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Daunatori care pot afecta cultura de hamei:

Paianjenul acarian rosu - Paianjenul rosu comun este in mod normal vazut doar pe mar , in timp ce acarianul sudic ataca o varietate mult mai larga de plante. Un acarian face parte din familia Tetranychidae si este un arahnid, dar este mai mic si are o singura sectiune a corpului. Conditiile favorabile de dezvoltare ale paianjenului rosu comun sunt temperaturile ridicate si umiditatea scazuta. Paianjenul rosu comun este o specie polifaga si ataca pomii fructiferi, vita de vie, legumele, etc.

Combatere paianjenul acarian rosu – click aici!

Coropisnita - Coropisnita face parte din familia Gryllotalpidae, este o specie raspandita in Europa, Asia Centrala si Afrida de Nord. Poate produce pagube de pana la 40% in cultura. Coropisnita se hraneste cu substrat vegetal, dar si cu prada vie, cum ar fi: rame, larve sau insecte. Aceasta poate dauna direct plantei rozand radacinile sau indirect sapand tuneluri si scotand semintele incoltite la suprafata solului. Plantela care au fost atacate de coropisnita pot fi observate usor, acestea vestejindu-se.

Combatere coropisnita – click aici!