Telina

Telina este un element de baza in gradina, deoarece este atat de utila in bucatarie - pentru tocanite, supe si salate. Nu numai ca telina de gradina are un gust mai bun decat tipurile cumparate din magazin, dar este si mai putin incarcata chimic. Plantati telina la inceputul primaverii.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de telina.

Principalii daunatori care pot aparea in cultura de telina sunt: Plosnita Vargata, afide, etc.

Afidele - Sunt niste paduchi, acestia se pot gasii pe mai multe tipuri de plante printe care si telina. Fac parte din familia Aphididae, formeaza colonii pe partea inferioara a frunzei, acestea rasucindu-se si schimbandu-si culoarea. Afidele lasa in urma lor pe planta o secretie lipicioasa cu aspect stralucitor.

Plosnita Vargata - O singura generatie pe an si ierneaza pe suprafata resturilor vegetale de pe sol. Atacul acesteia provoaca daune lastarilor si stopeaza dezvoltarea normala a plantei.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de telina au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Aplicarea insecticidelor in cultura de telina trebuie realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!