Floarea soarelui

Insecticidele sunt substante chimice care au rolul de a omora sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la floarea soarelui.

Floarea-soarelui reprezinta o planta anuala care face parte din familia Asteraceae, originara din America. Aceasta planta este una dintre cele mai cultivate pentru simplul fapt ca semintele acesteia sunt bogate in ulei, iar din seminte este extras si uleiul de floarea soarelui.

Cativa daunatori care pot aparea la floarea-soarelui sunt:

Gandacul pamantiu (Opatrum sabulosum): Aceasta specie de gandac poate fi recunoscut usor datorita corpului de culoare neagra.

Paduchele mic al prunului (Brachycaudus helichrysi): Acesta poate fi observat pe suprafata frunzelor sau pe inflorescentele nedesfacute. Tesuturile care au fost atacate se vor rasuci si se vor ingalbeni.

Aplicarea insecticidelor la floarea soarelui ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre bolile si daunatorii care pot aparea la floare soarelui puteti afla apasand click aici!

Despre Lucrarile necesare dezvoltarii florii soarelui -> click aici!