Kalanchoe

Plantele de kalanchoe reprezinta un gen care face parte din familia Crassulaceae, iar acest gen cuprinde aproximativ 125 de specii de plante tropicale. Plantele de kalanchoe pot fi afectate de boli de tip fungic precum Fainarea, Putregaiul sau Mana. Daunatorii care pot afecta aceasta planta sunt paduchii testosi si paduchii lanosi. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii plantelor de kalanchoe.

Ce ar trebui sa facem pentru a ingriji corect plantele de kalanchoe:

Trebuie sa le udam corect - udarea la plantele de kalanchoe trebuie facuta moderat, pamantul avand nevoie sa fie usor uscat intre udari pentru a evita posibilele daune pe care le poate aduce radacinii.

Fertilizare - dupa ce plantele au fost plantate in ghiveci puteti fertiliza la 3-4 saptamani distanta, nu imediat.

Kalanchoe sunt plante cu intretinere destul de redusa, care prospera in umiditatea scazuta a gospodariilor de iarna. Alegeti plante Kalanchoe care au o multime de muguri de flori nedeschise, mai degraba decat cele aflate in plina inflorire si asigurati-va ca le oferiti: indeajunsa lumina, sol bine drenat, temperatura optima, udari regulate, ingrasamant.

Combaterea bolilor si daunatorilor la kalanchoe -> click aici!

Ingrijirea plantelor de kalanchoe -> click aici!