Dovleac

Dovlecii se dezvolta cel mai bine atunci cand semintele sunt plantate direct in pamant. Asteptati pana cand temperatura solului ajunge la 20 de grade Celsius sau mai mult inainte de a semana semintele in aer liber. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi in cultura de dovleac.

Daunatorii care pot aparea in cultura de dovleac sunt:

Paduchele verde - Acesta ataca mai multe plante, formand colonii pe partea din spatele frunzei, hranindu-se cu sucul celular.

Paianjenul acarian rosu - Ataca numeroase specii de plante, sub forma de pete de culoare galbena, iar pe masura ce planta este afectata petele capata o culoare rosiatica.

Tripsul - este un daunator ce apare in mai multe culturi, de dimensiuni foarte mici, fiind greu observabil cu ochiul liber, datorita atacului acestuia plantele nu se mai dezvolta normal.

Insecticidele sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare din cultura de camelina. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Mai multe detalii despre insecticidele pe care le puteti folosi la cultura de dovleac veti afla din articolul nostru -> Click aici!