Soia

Soia este o planta care face parte din familia de leguminoase, subfamilia Faboideae. Soia este un aliment vegetal bogat in proteine pe care oamenii il pot prepara si manca intr-o varietate de moduri. Plantele de soia pot atinge intre 30 si 90 de cm inaltime. Pastaile cresc intre 2,5 si 10 cm lungime in grupuri de trei pana la cinci.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care pot aparea in cultura de soia.

Cativa daunatori care pot aparea in cultura de soia sunt: Acarienii, Viermi Sarma, etc.

Acarienii - Acarienii au mai multe generatii pe an, iar femelele formeaza o panza cu care inconjoara tulpina, dupa care depuna ouale. Larvele si adultii insectelor se hranesc cu sucul celular al plantelor, in acest mod dezvoltarea plantei fiind incetinita.

Viermi Sarma – Viermii sarma sunt alungiti, turtiti si variaza ca marime si culoare in functie de specii. Speciile mai mici au o lungime de aproximativ 0,6 mm. Majoritatea speciilor sunt de culoare maro pana la negru, desi unele au culori fie rosiatice, fie galbui.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de soia au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora. Mai multe detalii despre cultura de soia puteti afla din articolele noastre, click aici!