Zmeura

Elementele cheie pentru cultivarea cu succes a zmeurei sunt un sistem de sustinere solid, selectia atenta a tipului de planta si adaptarea la tehnicile de crestere potrivite. Aceasta nu este doar un fruct gustos, ci va poate oferi multe alte beneficii cum ar fi ca sunt bogate in fibre, contin vitamina A, antioxidanti si numeroase minerale. Sucul contine vitamina C, iar acele seminte enervante uneori au vitamina E.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi impotriva daunatorilor care apar la zmeur.

Daunatorii care pot aparea la zmeur sunt:

Afidele - Sunt niste paduchi, acestia se pot gasii pe mai multe tipuri de plante printe care si zmeurul. Fac parte din familia Aphididae, formeaza colonii pe partea inferioara a frunzei, acestea rasucindu-se si schimbandu-si culoarea. Afidele lasa in urma lor pe planta o secretie lipicioasa cu aspect stralucitor.

Gargarita neagra - Corpul acestora este de culoare neagra, gargaritele ierneaza sub frunze, in stratul superficial al solului. Acestia, in primavara se hranesc cu muguri, iar larvele cu organe florilor.

Pentru mai multe detalii puteti citii articolul nostru despre Zmeura - Sfaturi si tratamente impotriva bolilor si daunatorilor.