Patrunjel

Patrunjelul este o planta bienala cu frunze verzi stralucitoare, asemanatoare penelor. Aceasta planta populara este utilizata in sosuri, salate si in special supe, deoarece reduce nevoia de sare. Patrunjelul nu numai ca este o garnitura perfecta, dar este bogat in fier si vitaminele A si C!

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la patrunjel.

Bolile care pot aparea in cultura de patrunjel sunt:

Patarea bacteriana: Aceasta apare sub forma de pete de culoare maronie pe suprafata frunzelor, poate duce la stoparea procesului de dezvoltare al plantei.

Fainarea: Aceasta poate fi observata pe suprafetele tuturor organelor sub forma de puf foarte fin, avand o culoare alba.

Daunatorii care poate aparea la patrunjel sunt:

Afidele: Acestea sunt specii care nu ataca o singura planta, deplasandu-se de la una la alta, pot fi observate pe partea din spate a frunzelor sau pe ramurile tineri, acestea se hranesc cu sucul celular, iar in caz de atac sever pot omora planta.

Plosnita umbeliferelor: Are o generatie pe an, iernand in paduri in stare de adult, atacul acesteia poate afecta toate organele plantei, iar in cazul atacului sever poate opri procesul de dezvoltare al plantei.

Aplicarea insecticidelor la patrunjel ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19!