Ridichi

Ridichea este o cultura de vreme rece. Cultivati ridichi primavara sau toamna pentru cea mai buna aroma si textura. Ridichile necesita 22-70 de zile pentru a ajunge in pragul recoltarii.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor in cultura de ridichi.

Bolile care pot aparea in cultura de ridichi sunt:

Patarea bacteriana: Aceasta apare sub forma de pete de culoare maronie pe suprafata frunzelor, poate duce la stoparea procesului de dezvoltare al plantei.

Mana: Aceasta este periculoasa si pentru cultura de ridichi, dar si pentru altele. Atacul se manifesta asupra frunzelor, aceasta putand reduce recolta cu pana la 60% in anii in care ploua mult. Aceasta boala va impiedica cresterea plantei.

Daunatorii care pot aparea in cultura de ridichi sunt:

Afidele: Sunt specii care se deplaseaza de la o planta la alta, acestea pot fi gasite pe partea inferioara a frunzelor sau pe ramurile tinere. Insectele se hranesc cu sucul celular, in cazul in care planta este atacata in masa rezistenta acesteia poate scadea.

Musculita alba de sera: Aceasta poate fi observata pe frunze si lastari, in colonii, perioada in care apare este vara.

Aplicarea insecticidelor in cultura de ridichi ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre cultura de ridichi puteti afla din articolul nostru, click aici.