Nuc

Insecticidele folosite la nuc sunt substante chimice care au rolul de a omora sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Insecticidele sunt pentru uzul in agricultura, silvicultura si pomicultura. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la nuc.

Cativa daunatori care pot aparea la nuc pot fi:

Omida Paroasa - Aceasta specie ataca arborii ornamentali, dar si pomii fructiferi, ierneaza in stratul superficial al solului. Omida incepe sa consume frunza stand pe partea inferioara a acesteia.

Afidele - Sunt specii care se deplaseaza de la o planta la alta, acestea pot fi gasite pe partea inferioara a frunzelor sau pe ramurile tinere. Insectele se hranesc cu sucul celular, in cazul in care planta este atacata in masa rezistenta acesteia poate scadea.

Aplicarea insecticidelor la nuc ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre cerintele climatice necesare, combaterea bolilor, daunatorilor la nuc puteti afla din articolul nostru, click aici!