Orhidee

Insecticidele folosite la orhidee sunt substante chimice care au rolul de a omora sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la orhidee.

Orhideele sunt unele dintre cele mai delicate si unice flori pe care le puteti cultiva ca plante de apartament. Exista aproximativ 30.000 de specii diferite in lume - multe sunt considerate rare sau pe cale de disparitie - si aproximativ o treime dintre acestea se afla in zone tropicale. Orhideea face parte din familia Orchidaceae, familie care cuprinde aproximativ 763 de genuri de plante.

Cativa daunatori care pot aparea la orhidee sunt:

Acarienii - sunt paianjeni de dimensiuni foarte mici, atacand inca din primavara. Se pot dezvolta in circa 7 generatii pe an si ierneaza sub forma de ou. Ii puteti observa pe partea inferioara a frunzelor, pe masura ce acestia ataca pe frunza se va dezvolta o panza fina.

Musculita alba de sera - Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) este unul dintre cei mai mari daunatori ai culturilor vegetale si ornamentale din sere din intreaga lume. Musculita alba de sera provine initial din America tropicala si subtropicala, probabil Brazilia sau Mexic. Sute de specii de plante din diferite familii servesc drept gazde potrivite pentru aceasta musculita alba.

Aplicarea insecticidelor la orhidee ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Pentru mai multe detalii despre orhidee puteti citii articolul nostru, click aici!