Lucerna

Lucerna reprezinta o planta ierboasa care poate ajunge la o inaltime maxima de 1 metru. O caracterisca importanta a plantelor de lucerna si care le poate ajuta sa supravietuiasca pe parcursul perioadelor de seceta este radacina plantei care poate ajunge la 1-2 metri adancime.

Lucerna este o planta perena care poate rezista intre 4 si 12 ani. Pentru a putea avea cele mai bune recolte constant din aceeasi cultura este recomandat sa recoltati lucerna dupa perioada infloritului o singura data pe an.

Cativa daunatori care pot aparea in cultura de lucerna sunt: Buburuza lucernei, Gargaritele frunzelor si radacinilor, gandacul rosu al lucernei sau tripsii.

Buburuza lucernei – Acesta reprezinta un daunator care poate fi observat din luna mai si care provoaca pagube la nivelul frunzelor.

Gargaritele frunzelor si radacinilor – Acestea apar primavara si in stadiu de larve ataca radacinile, iar in stadiu de adult ataca frunzele.

Insecticidele pe care le folositi in cultura de lucerna au ca scop stoparea inmultirii daunatorilor precum si combaterea acestora.