Cires

Ciresul (Prunus avium) - are flori albe, frunze mari si este cultivat de foarte mult timp pentru fructele sale ce au un gust de-a dreptul savuros. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi la cires.

Plantarea ciresului necesita un sol fertil, bine drenat, acestia sunt foarte susceptibili la putrezirea radacinilor, astfel incat pamantul trebuie sa permita apei o scurgere buna. De asemenea, necesita aproximativ opt ore de lumina zilnic, deci nu puteti planta in zone apropiate de cele in care se dezvolta alti pomi fructiferi. Ciresii sunt auto-fertilizatori, aceast lucru inseamna ca nu necesita mai mult de un pom fructifer in preajma pentru a produce fructe.

Insecticidele sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare la cires. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Mai multe detalii despre insecticidele pe care le puteti folosi la cires veti afla din articolul nostru -> Ciresul (Prunus avium) - Cultivare, ingrijire, boli, daunatori, tratamente.