Orz

Orzul este foarte versatil in timpul plantarii, deoarece are o toleranta la inghet usor mai mica (1 de grade Celsius) decat graul si poate fi plantat mai devreme in sezon. De asemenea, este adesea o optiune mai buna decat graul pentru plantarea tarzie, mai ales daca preturile cerealelor pentru furaje sunt bune. Orzul este o planta care poate atinge inaltimi intre 0,7 si 1,3 m. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi pentru a combate daunatorii care apar in cultura de orz.

Insecticidele folosite in cultura de orz sunt substante chimice care omoara sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Insecticidele sunt folosite in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Daunatorii care pot aparea la orz sunt: Plosnita cerealelor, Paduchele verde al cerealelor sau Gandacul ghebos.

Plosnita cerealelor - Plosnita cerealelor face parte din familia Scutelleridae, fiind un daunator foarte des intalnit in culturile de paioase, fiind capabil sa produca pagube insemnate.

Paduchele verde al cerealelor - Paduchele verde al cerealelor este o insecta foarte raspandita pe glob, la noi in tara fiind prezenta in zone in care se cultiva cereale paioase si produce pagube insemnate culturilor cerealiere.

Gandacul ghebos – adultii gandacului ghebos sunt celeoptere ce au dimensiuni cuprinse intre 1,1 si 1,5 centimetri in lungime. Corpul acestuia prezinta un luciu usor metalic, capul este de culoare maro inchis spre negru.

Pentru mai multe detalii despre combaterea bolilor si daunatorilor la orz puteti citii articolul nostru Bolile si dauntorii orzului – Combatere.