Ovaz

Ovazul este bogat in substante nutritive importante, precum proteine, carbohidrati, calorii, fibre, minerale si vitamine. In ciuda numeroaselor beneficii ale ovazului pentru sanatate, cea mai mare parte a productiei globale este destinata hranirii animalelor.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi impotriva daunatorilor care apar in cultura de ovaz.

Daunatorii care pot aparea in cultura de ovaz sunt:

Viermele rosu al paiului - In timpul primaverii, larvele se inoada in sol. Solurile calde si umede accelereaza dezvoltarea daunatorilor si momentul aparitiei adultilor, care are loc de la mijlocul lunii aprilie si dureaza pana la zece saptamani.

Gandacul ghebos - adultii gandacului ghebos sunt celeoptere ce au dimensiuni cuprinse intre 1,1 si 1,5 centimetri in lungime. Corpul acestuia prezinta un luciu usor metalic, capul este de culoare maro inchis spre negru. O femela poate depune pe parcursul vietii intre 100 si 130 de oua. Acesta ierneaza in stadiu de larva in sol.

Pentru mai multe detalii despre bolile si daunatorii care pot aparea in cultura de ovaz puteti citii articolul nostru, click aici!