Palmier

De cele mai multe ori plantele ornamentale nu vor dispune de aceleasi conditii precum in mediul lor natural, din aceasta cauza pot dezvolta boli de natura fungica. Pentru a se dezvolta normal si corect ar trebui sa incercam sa le recreem conditiile lor necesare si de asemenea sa le urmarim pentru a putea observa din timp in cazul in care plantele sunt infectate.

In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le veti putea folosi pentru a controla aparitia daunatorilor la palmieri.

Conditiile necesare pentru dezvoltarea palmierilor in general sunt:

Lumina si temperatura – Specia de palmieri Cycas revoluta iubeste lumina directa a soarelui. Cel mai bine este sa amplasati aceasta specie de palmieri intr-o zona in care primeste lumina directa a soarelui dimineata, si umbra partiala dupa amiaza.

Udare si fertilizare - Aceasta specie de palmieri Cycas Revoluta are nevoie de o zona cu un drenaj bun, pentru a evita eventualele boli de tip fungic. Solul usor si aerisit in aer liber, modificat cu compost sau alte materii organice, functioneaza cel mai bine.

Daunatorii care poate aparea la palmieri sunt:

Acarienii - sunt paianjeni de dimensiuni foarte mici, atacand inca din primavara. Se pot dezvolta in circa 7 generatii pe an si ierneaza sub forma de ou. Ii puteti observa pe partea inferioara a frunzelor, pe masura ce acestia ataca pe frunza se va dezvolta o panza fina.

Aplicarea insecticidelor la palmieri ar trebui realizata dimineata pana in ora 10 sau seara dupa ora 19! Mai multe detalii despre palmieri puteti afla din articolele noastre, click aici!