Categorii

Palmieri - Daunatori si principalele probleme cauzate de neingrijire


Palmieri

Palmieri - Daunatori si consecintele neingrijirii corecte

De cele mai multe ori plantele ornamentale nu vor dispune de aceleasi conditii precum in mediul lor natural, din aceasta cauza pot dezvolta boli de natura fungica. Pentru a se dezvolta normal si corect ar trebui sa incercam sa le recreem conditiile lor necesare si de asemenea sa le urmarim pentru a putea observa din timp in cazul in care plantele sunt infectate.

Principalele probleme pe care le pot avea palmierii din cauza neingrijirii corespunzatoare sunt:

Petele de culoare bruna de pe frunze - Aceste pete apar de cele mai multe ori din cauza udarii in exces sau temperaturilor scazute din incaperea in care se afla (sub 10 grade Celsius). Pentru a evita problema cu udarea in exces puteti uda plantele doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Pentru a se dezvolta normal, palmierii ar trebui sa fie tinuti in incaperi cu temperaturi ce variaza intre 20 si 25 de grade Celsius.

Frunzele se ingalbenesc - Aceasta schimbare a culorii frunzelor poate fi datorata faptului ca planta nu este udata suficient sau din cauza lipsei nutrientilor in substrat. Pentru preveni aparitia ingalbenirii frunzelor cel mai indica teste sa udati regulat si moderat plantele, dar si folosirea unui ingrasamant special pentru palmieri.

Varfurile frunzelor de usuca - Acest lucru se intampla datorita faptului ca umiditatea atmosferica este scazuta. Pentru a preveni acest lucru ar fi ideal sa pulverizati frunzele regulat cu apa.

Conditiile necesare pentru dezvoltarea corecta a palmierilor sunt sa fie amplasati in zone luminoase si bine aerisite. Udarea moderata a acestora face parte tot din necesarul dezvoltarii normale al palmierilor, iar inca un lucru de care ar trebui sa tineti cont pentru dezvoltarea corecta a palmierilor este pulverizarea periodica a frunzelor pentru a asigura umiditatea atmosferica necesara.

In general palmierii sunt atacati de daunatori precum:

Acarieni - Acestia pot fi combatuti folosind un insecticide-acaricid Vertimec 1.8 EC.

Paduchi lanosi - Aceasta specie de paduchi poate fi combatuta folosind insecticidul Mospilan 20 SG.

Paduchi testosi - Puteti scapa de aceasta specie de paduchi folosind insecticidul Kabon.

Citeste si articolul despre Conditiile necesare de crestere ale diferitelor specii de palmieri.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei