Castraveti

Castravetele este o planta legumicole care face parte din familia Cucurbitaceae. Castravetele este originar din India si este cultivat in special in zone tropicale si temperate. Acestia se pot cultiva fara a afecta si alte culture cum ar fi ridichi, mazare, porumb, fasole, sfecla, etc. Solul este important pentru dezvoltarea unei culture de castraveti, ideal ar fi ca inainte sa plantati sa folositi un ingrasamant natural. Plantarea propriu-zisa se face la sfarsitul lunii aprilie, deoarece semintele incoltesc cand temperature depaseste 14 grade Celsius. In aceasta categorie veti gasi insecticide pe care le puteti folosi in cultura de castraveti.

Daunatorii care pot aparea in cultura de castraveti sunt:

Viermii sarma - Aceste larve ataca radacinile si tulpina, ducand la uscarea acestora. Pentru a combate acest daunator trebuie sa folositi insecticide specifice culturii de castraveti.

Afidele - Sunt niste paduchi, acestia se pot gasii pe mai multe tipuri de plante printe care si zmeurul. Fac parte din familia Aphididae, formeaza colonii pe partea inferioara a frunzei, acestea rasucindu-se si schimbandu-si culoarea. Afidele lasa in urma lor pe planta o secretie lipicioasa cu aspect stralucitor.

In plus, castravetii au un continut ridicat de apa, de fapt,acestia sunt compusi din aproximativ 96% apa.

Pentru a maximiza continutul lor de nutrienti, castravetii ar trebui consumati fara curatare. Curatarea acestora reduce cantitatea de fibre, precum si anumite vitamine si minerale.

Mai multe detalii despre cultura de castraveti puteti afla citind articolul nostru (click aici)!