Filtre

Pungulita

1 2
1 2

Pungulita mai este cunoscuta si sub numele de punga popii, pastaioara. Tulpina Pungulitei este verticala, ramificata si de obicei are o inaltime cuprinsa intre 10 si 30 de centimetri. Tulpina se dezvolta rapid (0,8-1 centimetru pe zi) la plantele care provin din seminte germinate.

Pungulita sau dupa denumirea stiintifica Thlaspi arvense, este o buruiana dicotiledonata ce face parte din familia Cruciferae. Aceasta planta in momentul frecarii emana un miros de usturoi.

Pungulita (Thlaspi arvense) germineaza in anotimpul de primavara, iar germinarea este superficiala. Semintele pungulitei pot germina la doar cateva zile dupa ce acestea au fost scuturate, in cazul in care solul este usor umed si afanat.

Pentru a scapa de pungulita trebuie sa folositi erbicide specifice, dar inainte de toate trebuie sa fiti echipat adecvat. In momentul in care aplicati erbicide impotriva pungulitei veti fi nevoit sa purtati un combinezon de unica folosinta (pentru ca substanta pulverizata sa nu intre in contact cu pielea), masca de protectie si manusi.

Puteti afla mai multe din articolul nostru despre pungulita (click aici)!