Tutun

Momentul optim pentru aplicarea erbicidelor la tutun depinde de substanta folosita si tipul buruienilor pe care vrei sa le combati.

Conditiile atmosferice au o importanta influenta asupra efectului erbicidelor folosite la tutun, astfel ca trebuie sa tii cont si de acest aspect cand vrei sa scapi de buruieni. Temperatura ideala a mediului ambiant la care trebuie efectuata erbicidarea este in jur de 15-20 de grade. Intre aceste valori, erbicidele actioneaza imediat dupa aplicare, in timp ce la temperaturi mai mari sau mai mici, efectul este intarziat, iar eficacitatea scade.

Umiditatea atmosferica si vantul sunt alti factori care influenteaza actiunea erbicidelor la tutun. Astfel, in cazul in care aplici un erbicid de contact postemergent, este bine ca umiditatea aerului sa fie la un nivel mai ridicat, pentru ca solutia isi va face efectul mai rapid.

Nu este recomandat sa faci erbicidarea la tutun atunci cand vantul sufla cu o viteza mai mare de 15-20 de kilometri pe ora. In aceste conditii, stropii pulverizati sunt luati de vant si purtati la mare distanta, iar pe buruieni va ajunge o cantitate mult mai mica de erbicid.

Erbicidarea nu se face imediat dupa ploaie, atunci cand plantele sunt umede, si nici daca se anunta precipitatii abundente in perioada urmatoare.

Pentru a va proteja in momentul in care aplicati erbicide la tutun puteti folosi un combinezon de unica folosinta.