Praz

Aflandu-se intr-o competitie permanenta cu plantele de cultura, in ceea ce priveste necesarul de lumina, apa si elemente nutritive, buruienile pot produce pagube importante, chiar compromiterea culturilor, daca nu se actioneaza pentru combaterea lor. Buruienile pot fi gazde pentru o varietate de agenti patogeni, atrag daunatorii (insecte), faciliteaza transmiterea bolilor si a daunatorilor de la o cultura la alta, dar si de la un sezon la altul, pot, in unele cazuri, sa impiedice recoltarea si influenteaza puritatea semintelor.

Concret, este vorba despre plante nedorite in culturile agricole, dar care pot fi combatute eficient prin realizarea la timp a lucrarilor agrofitotehnice (igienizarea terenurilor, rotatia culturilor, prasitul, aratul), precum si prin utilizarea de erbicide. In functie de tipul buruienilor, acestea pot compromite intre 25 si 75% din recolta, dar exista si unele buruieni precum costreiul care poate compromite cultura total.

In momentul utilizarii erbicidelor la praz este ideal sa va protejati. Pentru a va proteja in momentul in care folositi erbicide la cultura de praz puteti folosi un combinezon si o masca de protectie.