Filtre

Patrunjel

Patrunjelul este o planta bienala cu frunze verzi stralucitoare, asemanatoare penelor. Aceasta planta populara este utilizata in sosuri, salate si in special supe, deoarece reduce nevoia de sare. Patrunjelul nu numai ca este o garnitura perfecta, dar este bogat in fier si vitaminele A si C! In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti folosi la patrunjel!

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la patrunjel este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator.

Aplicarea fungicidelor la patrunjel nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Un alt aspect important al aplicarii fungicidelor este ca acestea nu se utilizeaza niciodata in zilele in care vantul sufla puternic. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de patrunjel puteti folosi si un regulator de crestere Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia) sau un ingrasamant foliar Cropmax.

Pentru mai multe detalii despre ingrijirea culturii de patrunjel puteti accesa articolul nostru (click aici).