Filtre

Varza

Varza este o cultura de vreme rece. Cultivati varza primavara astfel incat sa recoltati inainte de temperaturile ridicate ale verii sau incepeti sa o cultivati de la mijlocul pana la sfarsitul verii, astfel incat sa o recoltati in perioada cu temperaturi mici ale toamnei sau iernii. Cultivati varza in sol bine drenat, adica cel care permite scurgerea buna a apei, fara a se acumula balti.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la varza este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator. In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti folosi la varza!

Aplicarea fungicidelor in cultura de varza nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Nu se pot aplica fungicide in zilele in care vantul sufla cu putere. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de varza puteti folosi si un regulator de crestere, Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia).

Mai multe detalii despre sfaturi pentru plantare si combaterea bolilor si daunatorilor care pot aparea la varza veti putea gasi in articolul nostru (click aici)!