Filtre

Mazare

Mazarea face parte din familia leguminoaselor , care este formata din plante care produc pastai cu seminte in interior. Lintea, nautul, fasolea si arahidele sunt, de asemenea, leguminoase. In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti la cultura de mazare!

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la mazare este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator.

Indiferent unde sunt aplicate fungicidele pentru un tratament de calitate acestea trebuie sa fie aplicate cu ajutorul pompelor de stropit care asigura cea mai fina dispersie a solutiei.

Aplicarea fungicidelor la mazare nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Un alt aspect important al aplicarii fungicidelor la mazare este ca acestea nu se utilizeaza niciodata in zilele in care vantul sufla puternic. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

Inainte de a aplica fungicide la cultura de mazare trebuie sa fiti echipat corespunzator si anume: combinezon de unica folosinta, masca de protectie si manusi.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de mazare puteti folosi si un regulator de crestere Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia).

Pentru mai multe detalii despre ingrijirea culturii de mazare puteti accesa articolul nostru (click aici).