Filtre

Tutun

Fungicidele pe care le aplicati in cultura de tutun va pot dauna daca intra in contact cu pielea, asa-dar trebuie sa folositi un combinezon si o masca de unica folosinta pentru a va putea proteja in momentul aplicarii acestora. In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti folosi la tutun.

Fungicidele folosite pentru tutun va pot ajuta sa aveti plante sanatoase si recolte bogate, ferite de boli sau daunatori. Pentru a putea folosi fungicide in cultura de tutun este recomandat sa tineti cont de conditiile meteorologice.

Tratamentele fungicide nu se vor aplica in zilele in care ploua sau vantul sufla cu putere. Fungicidele trebuie aplicate dimineata, pana in ora 10 sau seara, dupa ora 19 deoarece la temperaturi ridicate substanta activa care face parte din fungicide se poate evapora, iar frunzele se pot arde.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont in momentul in care aplicati fungicide este ca trebuie sa respectati obligatoriu dozele recomandate de producator.

Pe langa fungicidele pe care le folositi in cultura de tutun mai puteti utiliza si un regulator de crestere, Tron-pH sau un ingrasamant foliar Cropmax.