Filtre

Usturoi

Usturoiul prefera solul bogat, bine drenat si fara buruieni, situat in zone insorite.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la usturoi este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator. In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti folosi la usturoi!

Aplicarea fungicidelor in cultura de usturoi nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Nu aplicati niciodata fungicide in zilele in care vantul sufla cu putere. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de usturoi puteti folosi si un regulator de crestere, Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia).

Mai multe detalii despre plantare si combaterea bolilor si daunatorilor care pot aparea la usturoi veti putea gasi in articolul nostru (click aici)!