Filtre

Zmeura

Gustul delicios pe care vi-l ofera zmeura s-ar putea sa va ofere un motiv bun pentru care sa o cultivati. Aceasta nu este doar un fruct gustos, ci va poate oferi multe alte beneficii cum ar fi ca sunt bogate in fibre, contin vitamina A, antioxidanti si numeroase minerale. Sucul contine vitamina C, iar acele seminte enervante uneori au vitamina E. Aceasta categorie este destinata fungicidelor pentru zmeur.

Alegerea fungicidelor potrivite pentru zmeur este influentata de etapa de vegetatie, varsta plantatiei, conditiile climatice specifice zonei in care se gaseste livada sau gradina si rezerva de boli si daunatori.

Principala metoda de aplicare a fungicidelor la zmeur este stropirea prin intermediul echipamentelor de pulverizare terestre. Acestea asigura o imbaiere completa si eficienta a intregii plantatii, evitand insa scurgerile care pot afecta solul.

Dupa folosirea completa a solutiei de stropit, atat ambalajele din care provine produsul, cat si pompele folosite in livada trebuie clatite bine cu apa. Este important ca substantele utilizate in tratamentele fitosanitare sa nu ajunga pe sol sau in apa.

Combinat cu folosirea fungicidelor la zmeur mai puteti utiliza si un ingrasamant Cropmax sau un regulator de crestere Tron PH care ajuta la aplicarea mai buna a fungicidelor (aplicarea Tron PH se face inainte de aplicarea oricarui produs).

Mai multe detalii despre ingrijirea si combaterea bolilor si daunatorilor la zmeur puteti gasi si in articolul nostru (click aici)!