Filtre

Orhidee

Orhideele sunt unele dintre cele mai delicate si unice flori pe care le puteti cultiva ca plante de apartament. Exista aproximativ 30.000 de specii diferite in lume - multe sunt considerate rare sau pe cale de disparitie

Fungicidele aplicate la plante ornamentale pot avea scop de prevenire sau combatere a diferitelor boli de tip fungic. Aceasta categorie este destinata fungicidelor pentru orhidee.

Pentru a preveni sau combate aparitia diferitelor boli la plantele ornamentale este ideal sa folositi fungicide. Fungicidele pentru orhidee se aplica tinand cont de cateva aspecte cum ar fi: aplicarea fungicidelor trebuie sa fie realizata inainte de ora 10 dimineata sau dupa ora 19, seara.

Atunci cand aplicati fungicide la orhidee trebuie sa luati in calcul si temperaturile din momentul aplicarii, acestea nu trebuie sa depaseasca 25 de grade Celsius si nici sa scada sub 5 grade Celsius, temperaturile prea ridicate pot duce la arderea frunzelor si evaporarea mai rapida a substantei active din fungicid. Trebuie sa urmariti prognoza meteo deoarece fungicidele nu se pot aplica in zilele ploioase sau atunci cand se anunta vant puternic.

Pentru protectia dumneavoastra in momentul aplicarii fungicidelor la orhidee puteti folosi o masca de protectie si un combinezon de unica folosinta. Fungicidele nu se aplica niciodata in conditii de vant puternic deoarece substanta aplicata risca sa se imprastie si sa ajunga si in zone in care nu va doriti.

Fungicidele folosite la orhidee se pot aplica impreuna cu un regulator de crestere Tron-pH care va va ajuta la aplicarea mai buna a tratamentelor fitosanitare.

Mai multe detalii despre orhidee puteti afla din articolul nostru creat special.