Filtre

Praz

Prazul este cultivat pentru tulpinile lui groase si suculente. Este o alternativa usoara a cepei. Exista doua tipuri de praz: prazul pentru sezon scurt si prazul pentru sezon lung. In aceasta categorie veti gasi fungicide pe care le puteti folosi la praz!

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la praz este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator.

Aplicarea fungicidelor la praz nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Un alt aspect important al aplicarii fungicidelor este ca acestea nu se utilizeaza niciodata in zilele in care vantul sufla puternic. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de praz puteti folosi si un regulator de crestere Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia).

Pentru mai multe detalii despre ingrijirea culturii de praz puteti accesa articolul nostru (click aici).