Filtre

Trandafiri

Trandafirii nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste solul, dar este ideal un sol bogat. Ph-ul solului poate fi usor acid spre neutru 5,5- 7,0.

Fungicidele aplicate la plante ornamentale pot avea scop de prevenire sau combatere a diferitelor boli de tip fungic. Aceasta categorie este destinata fungicidelor pentru trandafir.

Pentru a preveni sau combate aparitia diferitelor boli la plantele ornamentale este ideal sa folositi fungicide. Fungicidele pentru palmieri se aplica tinand cont de cateva aspecte cum ar fi: aplicarea fungicidelor trebuie sa fie realizata inainte de ora 10 dimineata sau dupa ora 19, seara.

In momentul in care aplicati fungicide la trandafir trebuie sa luati in calcul si temperaturile din momentul aplicarii, acestea nu trebuie sa depaseasca 25 de grade Celsius si nici sa scada sub 5 grade Celsius, temperaturile prea ridicate pot duce la arderea frunzelor si evaporarea mai rapida a substantei active din fungicid. Trebuie sa urmariti prognoza meteo deoarece fungicidele nu se pot aplica in zilele ploioase sau atunci cand se anunta vant puternic.

Pentru protectia dumneavoastra in momentul aplicarii fungicidelor la trandafiri puteti folosi o masca de protectie si un combinezon de unica folosinta. Fungicidele nu se aplica niciodata in conditii de vant puternic deoarece substanta aplicata risca sa se imprastie si sa ajunga si in zone in care nu va doriti.

Fungicidele folosite la trandafiri se pot aplica impreuna cu un regulator de crestere Tron-pH care va va ajuta la aplicarea mai buna a tratamentelor fitosanitare.

Citeste mai multe despre ingrijirea trandafirilor -> aici.

Citeste mai multe despre bolile si daunatorii care pot aparea la trandafir -> aici.