Pastarnac

Pastarnacul este o leguma radacinoasa de culoare crem, sub forma de morcov, poate fi consumat crud, dar este consumat prajit sau fiert. Pastarnacul are o coaja subtire, cafenie, care este de obicei indepartata inainte de utilizare. Similar morcovilor, acestia pot fi preparati intr-o varietate de moduri, dar puteti obtine cel mai bun gust cand ii prajiti.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand aplicati fungicide la pastarnac este dozajul recomandat de catre producator. Substanta pe care o folositi trebuie obligatoriu sa respecte dozajele recomandate de producator.

Indiferent unde sunt aplicate fungicidele pentru un tratament de calitate acestea trebuie sa fie aplicate cu ajutorul pompelor de stropit care asigura cea mai fina dispersie a solutiei.

Aplicarea fungicidelor la pastarnac nu se face niciodata inainte de a ploua sau dupa ce temperaturile de afara depasesc 25 de grade Celsius.

Un alt aspect important al aplicarii fungicidelor la pastarnac este ca acestea nu se utilizeaza niciodata in zilele in care vantul sufla puternic. Daca conditiile meteo sunt nefavorabile, iar vantul sufla cu putere in momentul aplicarii fungicidelor, acestea risca sa se imprastie in toate directiile.

In combinatie cu fungicidele aplicate la cultura de pastarnac puteti folosi si un regulator de crestere Tron Ph care va va ajuta la aplicarea tratamentelor fitosanitare (Aplicarea produsului Tron pH se face inainte de aplicarea oricarui alt produs, agintand constant solutia).

Pentru mai multe detalii despre ingrijirea culturii de pastarnac puteti accesa articolul nostru (click aici).