Filtre

Nuc

Atat Nucul cat si fructele pe care le face acesta au avut multiple utilizari din cele mai vechi timpuri. Miezul caloric este bogat in ulei, vitamine si minerale, proteine.

Pentru cresterea si dezvoltarea normala a nucilor, fructificarea regulata si obtinerea de randamente ridicate a fructelor, sunt necesare anumite conditii, in primul rand climatice.

Alegerea fungicidelor potrivite pentru a stropi nucul este influentata de etapa de vegetatie, varsta plantatiei, conditiile climatice specifice zonei in care se gaseste livada sau gradina si rezerva de boli si daunatori.

Un tratament corect realizat implica nu doar respectarea pasilor si a metodelor recomandate de catre specialisti, ci si o buna protectie pentru persoanele care se ocupa de stropire.

Principala metoda de aplicare a fungicidelor la nuc este stropirea prin intermediul echipamentelor de pulverizare terestre, de exemplu o pompa de stropit. Acestea asigura o imbaiere completa si eficienta a intregii plantatii, evitand insa scurgerile care pot afecta solul.

Dupa folosirea completa a solutiei de stropit, atat ambalajele din care provine produsul, cat si pompele folosite in livada trebuie clatite bine cu apa. Este important ca substantele utilizate in tratamentele fitosanitare sa nu ajunga pe sol sau in apa.

Combinat cu folosirea fungicidelor la nuc mai puteti utiliza si un ingrasamant Cropmax sau un regulator de crestere Tron PH care ajuta la aplicarea mai buna a fungicidelor (aplicarea Tron PH se face inainte de aplicarea oricarui produs).

Pentru mai multe detalii despre nuc puteti accesa articolul nostru (click aici)!