Categorii

Urzica moarta (Lamium amplexicaule) - Combatere

Aspect - Dezvoltare - Erbicice


Urzica moarta

Urzica moarta (Lamium amplexicaule)

Urzica moarta (Lamium amplexicaule) este o buruiana anuala, dicotiledonata, cu dimensiuni mai mici de 20 de centimetri, avand frunzele mici si cordat ovate. Aceasta buruiana poate fi intalnita foarte des prin terenurile cultivate, ogoare.

Urzica moarta (Lamium amplexicaule) se inmulteste prin seminte, este anuala si are un miros neplacut, radacina este curbata si prefera solurile bine aerisite, cele care sunt bogate in calciu.

Urzica moarta face parte din clasa Magnoliopsida, familia Lamiceae. Are o tulpina verticala de poate atinge o inaltime maxima de 20 de centimetri, ramificata la baza si patrata.

Frunzele sunt opuse, iar perechile inferioare sunt indepartate una de cealalta. Florile sunt de culoare roz. Urzica moarta (Lamium amplexicaule) germineaza in anotimpul de toamna, dar poate germina si in primavara, iar perioada de inflorire a urzicii moarte este din martie pana in luna octombrie, aceasta planta putand produce pana la 300 de seminte.

Urzica moarta este o buruiana dicotiledonata (Lamium amplexicaule) care poate dauna culturilor dumneavoastra, cel mai indicat ar fi odata cu aparitia acesteia sa aplicati metodele de combatere cu ajutorul erbicidelor pe care vi le vom prezenta mai jos.

Urzica moarta (Lamium amplexicaule) erbicine pentru combatere:

Sultan 50 SC – Acesta este un erbicid care se activeaza odata cu ploaia sau apa de irigatii. Substanta activa pe care o contine este absorbita de catre buruieni prin radacini.

Taifun 360 SL – Acesta este un erbicid cu efect sistemic pentru combaterea buruienilor de tip mono si dicotiledonat.

Urzica moarta

Citeste si anuntul despre Trei frati patati.