Magnolia

Majoritatea magnoliilor prefera mai mult solul acid decat cel neutru. Daca nu aveti solul potrivit in gradina dumneavoastra sau nu aveti loc pentru un copac mare, magnolia de dimensiuni mai mici creste foarte bine in ghiveci.

Magnoliile au nevoie de un loc protejat, departe de vanturile puternice. Evitati expunerea acestora la temperaturi foarte scazute, deoarece gerul poate deteriora florile primavara. Un loc care primeste mult soare va asigura o buna dezvoltare a florilor.

Arbustii de magnolie si arbustii mai mari sunt ideali pentru a creste independenti, in timp ce soiurile mai mici, cum ar fi Magnolia stellata, se dezvolta super bine intr-un ghiveci.

Un arbore sau arbust de magnolie este o investitie pe termen lung - creste lent si poate dura 10-15 ani pentru a ajunge la dimensiunea lor finala.

Prin urmare, merita sa va faceti timp pentru a alege soiul potrivit pentru gradina dumneavoastra. Florile, dimensiunea finala si conditiile din gradina dumneavoastra vor determina ce tip de magnolie veti cultiva.

Afla mai multe din articolul de mai jos!