Categorii

Ventrilica (Veronica persica) - Tehnici de combatere

Particularitati - Solutii combatere


Ventrilica

Ventrilica (Veronica persica)

Ventrilica sau dupa denumirea sa stiintifica Veronica persica este o buruiana dicotiledonata cu seminte care are procesul de germinare primavara. Ventrilica formeaza multi lastari in cazul in care solul a primit ingrasamant pe baza de azot.

Iata mai multe detalii despre Ventrilica (Veronica persica):

Ventrilica poate fi observata pe suprafata solurilor lutoase humifere, cele care sunt bogate in nutrienti. Ventrilica este o buruiana dicotiledonata originara din Orientul mijlociu.

Culturile care sunt atacate de Ventrilica sunt urmatoarele: cereale de toamna, morcovi, rapita si leguminoasele.

Cotiledoanele sunt spatulate pana chiar la triunghiulare. Frunzele sunt rotunjite pana la ovoidale iar lobii sunt rotunjiti.

Ventrilica (Veronica persica) are florile singulare si cu petiolul lung, aceastea avand o culoare albastruie cu capatul inferior de culoare alba.

Semintele de Ventrilica au o lungime maxima de 2 milimetri (foarte redusa) si forma de scut pe partea dorsala. Fiecare planta poate produce pana la maxim 100 de seminte.

Procesul de germinare are loc la temperaturi medii spre scazute, poate avea loc si la tempetaturi de 2-5 grade Celsius, optimul fiind la 15-25 de grade Celsius.

Ideal ar fi ca daca in cultura dumneavoastra a aparut cumva Ventrilica (Veronica persica) sa o inlaturati cat de rapid posibil pentru a evita posibilele daune provocate culturii.

Ventrilica (Veronica persica) – Erbicide – Combatere

Sultan 50 SC – Acesta este un erbicid care se activeaza odata cu ploaia sau apa de irigatii. Substanta activa pe care o contine este absorbita de catre buruieni prin radacini.

Zeagran – Acesta este un erbicid cu stabilitate buna care dispune de doua substante active, are actiune dubla de contact si sistemica impotriva buruienilor dicotiledonate.

Ventrilica

Puteti citii si articolul despre Urzica moarta apasand click aici!