Euonymus

Euonymus nu are un proces de intretinere foarte complicat. Cu toate acestea, ingrijirea acestora necesita mai mult efort in anul in care sunt plantati. Vor avea nevoie de apa regulat - cam de doua ori pe saptamana - pana la stabilirea sistemului radicular. Dupa aceea, o udare saptamanala este de obicei suficienta.

Furnizati un ingrasamant echilibrat la inceputul primaverii. Utilizati o doza usor mai mica decat cea recomandata pe eticheta pentru a evita arderea radacinilor. Daca este necesar, repetati la mijlocul anotimpului de toamna.

Ingrijirea acestui arbust include o taiere anuala daca este plantat pe post de gard viu sau daca doriti ca gradina dumneavoastra sa arate ingrijita si ordonata.

Euonymus creste usor in sol mediu, cu umiditate medie, bine drenat (acel tip de sol care permite scurgerea buna a apei fara acumularea de balti). Prefera solul alcalin, dar va tolera multe conditii diferite ale solului, inclusiv solul compactat, diferite niveluri de pH si conditiile solului uscat (seceta). Dar nu se descurca bine in solul umed.

Afla mai multe din articolul de mai jos!