Categorii

Dezvoltare - Inmultire - Erbicide


Trei frati patati

Trei frati patati (Viola arvensis)

Trei frati patati sau dupa denumirea stiintifica Viola arvensis, este o buruiana anuala, perena dicotiledonata care se poate inmulti cu ajutorul semintelor si are diferite forme strict in functie de inaltime, culoarea florii si marime.

Viola arvensis se dezvolta pe suprafata solurilor usoare nisipoase, iar perioada de geminare este pe tot parcursul anului, in special toamna.

Adancimea de germinare a buruienii trei frati patati (viola arvensis) este de pana la 1 centimetru, cotiledoanele sunt ovale si cu varful concav.

Frunzele adevarate ale plantei trei frati patati (Viola arvensis) sunt imprastiate, nu grupate, au marginile dantelate, iar frunzele inferioare sunt oval-lanceolate si se ingusteaza treptat spre petiol.

Tulpina este inclinate sau dreapta (verticala), iar de regula este ramificata si poate avea o inaltime maxima de 60 de centimetri.

Florile sunt lung pedunculate, au 5 petale si diferite culori, cum ar fi: galben deschis, roz sau violet).

Perioada de inflorire a buruienii trei frati patati (Viola arvensis) este pe tot parcursul anului, iar numarul de seminte pe care il poate produce plante este cuprins intre 150 si 3.000.

Trei frati patati (Viola arvensis) este o buruiana dicotiledonata, iar aceasta poate produce daune in gradina/cultura dumneavoastra. Din acest motiv este indicat sa inlaturati buruiana de indata ce apare.

Iata cateva erbicide care va pot ajuta sa scapati de Trei frati patati (Viola arvensis):

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Zeagran – Acesta este un erbicid cu stabilitate buna care dispune de doua substante active, are actiune dubla de contact si sistemica impotriva buruienilor dicotiledonate.

Trei frati patati

Puteti citii si articolul despre Ciumafaie.

Produse recomandate