Categorii

Iarba grasa (Portulaca oleracea) - Perioada de inflorire si metode de combatere

Perioada de inflorire - Combatere - Erbicide


Iarba grasa

Iarba grasa (Portulaca oleracea)

Iarba grasa (Portulaca oleracea) se dezvolta in culturile agricole pana la maxim 40 de centimetri. La noi in tara se mai numeste si grasita, iarba porcului sau pita porcului.

Perioada de inflorire a Portulaca oleracea este in lunile iunie-august si poate produce pana la 1000 de seminte. Tulpina este ramificata, iar inaltimea maxima pe care o poate atinge este de 50 de centimetri. Frunzele Portulaca oleracea sunt carnoase, cu forma rotunda, iar florile sunt de dimensiuni mici si culoare galbena.

Iarba grasa sau grasita are cotiledoanele lungi si de forma ovala, de culoare verde-maroniu si mov la baza. Perioada de germinare a Portulaca oleracea este in anotimpul de vara, adancimea de germinare este de regula intre 1 si 3 centimetri.

Iarba grasa prefera solurile nisipoase si este observata des in gradinile de legume. Iarba grasa este o buruiana dicotiledonata care poate afecta diferitele gradini / culturi in care se dezvolta, iar din acest motiv va recomandam sa utilizati erbicide cat mai rapid pentru a impiedica dezvoltarea acesteia si a preveni posibilele pagube.

Iarba grasa (Portulaca oleracea) – Erbicide – Combatere

Erbicidul Kelvin Top SC ce poate combate partial buruienile dicotiledonate.

Dual Gold – Acesta este un erbicid pelicular care actioneaza ca inhibitor de crestere pe parcursul procesului de germinare.

iarba grasa

Citeste si articolul despre Piciorul cocosului.