Categorii

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) - Combatere rapida

Aspect - Metode de combatere


Piciorul cocosului

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis)

Denumirea stiintifica a acestei buruieni este Ranunculus arvensis. Denumirea populara este piciorul cocosului sau cornicei.

Piciorul cocosului este o buruiana originara din zonele sudice ale Europei. Aceasta buruiana este dicotiledonata si are inaltimi ce variaza intre 30 si 45 de centimetri.

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) are frunzele de la baza cu forma ovala, cu marginile dintate (serate), iar frunzele de pe tulpina sunt penat-sectate.

Tulpina poate fi simpla sau ramificata, iar in varful acesteia vor aparea florile. Piciorul cocosului are tulpini ce pot ajunge la o inaltime maxima de 45 de centimetri.

Procesul de inflorire are loc numai in primavara-vara, iar planta produce intre 800 si 1000 de seminte. Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) are flori simple, dar foarte colorate de la alb pana la roz, rosu, galben sau portocaliu.

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) este o planta erbacee care poate afecta cultura in care se dezvolta, iar din acest motiv va recomandam sa folositi erbicide specifice culturii in care apare pentru a scapa de piciorul cocosului.

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) – Combatere – Erbicide

Express 50 SG – Acesta este un erbicid aplicat impotriva buruienilor cu frunza lata.

Sekator Progress OD – Acest erbicid cu efect sistemic este ideal pentru a combate buruienile dicotiledonate anuale si perene.

Butoxone – Este un erbicid sistemic care se absoarbe prin frunze si partial prin radacini.

Piciorul cocosului

Citeste si articolul despre Podbal.

Produse recomandate

Express 50 SG, 150 g
718,14 Lei