Categorii

Hrana vacii (Spergula arvensis) - Perioada de germinare, perioada de inflorire si combatere

Inflorire - Erbicide - Combatere


hrana vacii

Hrana vacii

Hrana vacii (Spergula arvensis) este o buruiana dicotiledonata care are o radacina pivotanta si de mici dimensiuni, se dezvolta ca planta taratoare este ramificata si are aspect gros. Hrana vacii prefera solurile usoare, pe cele care sunt sarace in calcar care ofera o aprovizionare buna cu apa si nutrienti.

Preferă solurile uşoare, care sunt sărace în calcar, acide cu o aprovizionare bună de apa şi nutrienţi.

Perioada de germinare a hranii vacii (Spergula arvensis) este in anotimpul de primavara, iar adancimea de germinare este cuprinsa intre 0,5 si 3 centimetri.

Hrana vacii are cotiledoane subtiri, in forma de ace. Frunzele sunt ascutite la varf, iar partea inferioara a acestora este ramificata. Tulpina poate ajunge pana la 40 de centimetri inaltime sau lungime.

Hrana vacii (Spergula arvensis) – Perioada de inflorire: este in vara spre toamna, iar numarul de seminte produs este de 3200.

Florile sunt de dimensiuni mici, lung pedunculate, au 5 petale de culoare alba. Hrana vacii (Spergula arvensis) este o buruiana dicotiledonata care daca este lasata sa se dezvolte suficient poate afecta plantele din jur sau pe cele din gradina/cultura. Pentru a sta fara griji este recomandat sa utilizati erbicide pentru a putea scapa rapid si fara prea mari batai de cap de hrana vacii.

Hrana vacii – Combatere – Erbicide

Zeagran – Acesta este un erbicid cu stabilitate buna care dispune de doua substante active, are actiune dubla de contact si sistemica impotriva buruienilor dicotiledonate.

Hrana vacii

Citeste si articolul despre Iarba grasa.