Categorii

Cum scapam de pestisorii de argint?

Caracteristici - Hrana - Reproducere - Combatere - Pestisori de Argint


Pestisorii de argint

Pestisorul de argint

Cum recunoastem un pestisor de argint?

Culoarea acestuia este de la alb pana la maro-cenusiu sau poate fi si albastru-argintiu. Forma acestuia aduce a picatura. Poate atinge o lungime cuprinsa intre 12 si 19 milimetri. Coada este formata din 3 peri lungi.

Unde pot fi observati pestisorii de argint?

Acestia sunt capabili sa prospere in majoritatea climelor, pestii de arginti prefera sa locuiasca in zone intunecate si umede, cum ar fi subsolurile, mansardele, bucatariile si baile. Sunt atrasi in special de hartie si de imbracamintea umeda. In mod obisnuit pot fi gasiti in cutii de depozitare in garaje si magazii.

Cu ce se hranesc pestisorii de argint?

Pestisorii de argint sunt cunoscuti pentru obiceiurile lor de hranire distructive, deseori distrugand hartiile, imbracamintea si tapetul. Pestisorii de argint se hranesc cu carbohidrati, in special zaharuri si amidon. Celuloza, sampoanele, adezivul din carti, lenjeria, matasea si insectele moarte pot fi surse de hrana, s-au ce a fost gasit in pachete cu alimente nedeschise.

Cum sa scapam de pestisorii de argint?

Proprietarii de case transporta adesea pestisorii de argint in interior fara sa stie. Cand sunt aduse in casa, cutiile de carton si recipientele din plastic depozitate recent in zone infestate pot permite daunatorilor sa se raspandeasca.

Spatiile calde si umede, cum ar fi subsolurile si spatiile de acces, atrag pestisorii de argint. Daunatorii vor patrunde in case prin crapaturi de fundatie sau goluri in jurul usilor.

Cat de grave sunt daunele provocate de pestisorii de argint?

Pestisorii de argint pot provoca alergii

Pestisorii de argint prezinta adesea un risc usor pentru oameni si proprietati. Nu transmit boli, dar daunatorii pot declansa alergii la unii oameni.

Pestisorii de argint pot atrage si alti daunatori

Prezenta lor atrage uneori gandacii de covor si provoaca neliniste datorita aspectului lor ciudat.

Pestisorii de argint pot provoca daune obiectelor personale

In timp ce sunt in interior, pestisorii de argint mananca cereale si provoaca gauri mari in haine, tapiterie sau hartie. In numar mare, pot provoca multe daune.

Reproducerea pestisorilor de argint:

Masculii depun spermatofori, care sunt luati in ovipozitorul specimenelor feminine. Numarul de oua ale femelelor variaza, in functie de specie. O specie poate depune cateva oua pe zi, in timp ce o alta specie poate depune grupuri de 2 pana la 20 de oua.

Semne ale unei infestari cu pestisori de argint:

Cel mai des, proprietarii de case observa aparitia pestisorilor de arginti atunci cand gasesc unul pe podea sau intr-o chiuveta / cada.

Prevenirea si controlul pestisorului de argint:

Pestisorul argintiu este nocturn si se misca foarte repede. Severitatea unei infestari poate trece neobservata pentru perioade lungi de timp, permitand dezvoltarea exponentiala. Pestele argintiu se reproduce rapid.

Infestare pestisor de argint

Prefera umezeala

Pestisorul de argint poate supravietui in aproape orice mediu, dar prefera zonele cu umiditate ridicata. Nimfele se dezvolta mai repede in zonele umede. Prin urmare, una dintre cele mai bune modalitati de a preveni o infestare este de a controla umiditatea.

Deschideti orificiile de ventilatie in spatiile de acces

In subsoluri, utilizati plinte cu calfatare

Pestele argintiu consuma o varietate de alimente, iar practicile stricte de menaj pot ajuta la prevenirea unei infestari prin limitarea potentialelor locuri de hranire

Cel mai bun produs anti pestisori de argint este:

Solfac Combi - Acesta este cel mai eficient insecticid impotriva insectelor atat taratoare cat si zburatoare. Acest produs are remanenta: pana la 90 de zile. Aplicarea neaparat va avea loc intre orele 20 - 22 sau 07 - 09. Doza de aplicare este de: 120 ml - 10 litri apa.

Va invitam sa cititi si articolul despre Termite.

Produse recomandate