Categorii

Uleiul Horticol Mospilan Oil 20 SG - Cum functioneaza, cat de sigur este, ce daunatori pot fi controlati


Ulei horticol mospilan oil

Pesticidele pe baza de ulei sunt un mod eficient si ecologic de a trata numerosi daunatori de gradina si chiar unele boli. Majoritatea uleiurilor de combatere a daunatorilor sunt un tip de ulei mineral, un produs petrolier rafinat. Exista cateva uleiuri vegetale care sunt, de asemenea, pesticide eficiente, cum ar fi uleiul din seminte de bumbac si uleiul de soia. Uleiul este de obicei combinat cu un anumit tip de agent emulsionant, astfel incat sa poata fi amestecat cu apa si utilizat ca spray.

Uleiurile au devenit mai intai populare ca modalitate de a controla problemele daunatorilor de pe pomi fructiferi. Pomii fructiferi au reprezentat o problema unica, deoarece erau atat de predispusi la daunatori si totusi nu puteai pur si simplu sa pulverizezi cu orice insecticid, deoarece este un produs comestibil si nu puteai ucide toate insectele, pentru ca de unele ai nevoie pentru polenizare sau nu ar exista nici o recolta. Deci, un insecticid pe baza de ulei a fost dezvoltat pentru a fi utilizat in timpul sezonului latent inainte ca mugurii florali sa inceapa sa se deschida.

Cum functioneaza uleiurile horticole privind controlul insectelor

Principalul mod in care uleiul horticol ucide insectele este prin sufocarea lor. Uleiurile horticole perturba, de asemenea, metabolismul oualor de insecte si capacitatea unora de a se hrani, determinandu-le sa moara de foame. Nu este o imagine frumoasa, dar amintiti-va ca insectele, cum ar fi afidele, raspandesc boala din planta in planta.

Cat de sigur este uleiul horticol?

Uleiul horticol este un pesticid etichetat si trebuie utilizat intotdeauna conform instructiunilor etichetei. Insectele bune, precum si cele rele, pot fi afectate de pulverizarea uleiului horticol, deci utilizati numai atunci cand este absolut necesar.

Uleiurile horticole trebuie pulverizate direct pe daunatori, pentru a fi eficiente. Excesul de ulei se evapora si se disipa rapid, deci nu exista reziduuri toxice, iar uleiul horticol este considerat sigur de utilizat in jurul oamenilor si animalelor de companie.

Cand nu este recomandat sa utilizati uleiul horticol:

  • In timpul temperaturilor extrem de ridicate: nu aplicati ulei horticol atunci cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius, plantele sunt stresate.
  • Pe parcursul temperaturilor scazute nu aplicati ulei horticol deoarece emulsia nu se mentine si acoperirea este inegala.
  • Cand plantele sunt umede sau in conditii de umiditate ridicata: aplicarea uleiului horticol in conditii de umiditate scade rata de evaporare si pune frunzele la risc de ardere.

Ce daunatori pot fi controlati cu ajutorul uleiului horticol?

Afidele, ouale de omida, acarienii, acarienii paianjen, tripsii si mustele albe de sera sunt cele mai frecvente tinte ale uleiului horticol. Uleiul horticol este, de asemenea, eficient impotriva fainarii.

Ulei horticol

Uleiul Horticol – Mospilan Oil 20 SG:

Uleiul horticol Mospilan oil 20 SG are o actiune complexa impotriva daunatorilor:

Efectul uleiului horticol Mospilan oil 20 SG asupra daunatorilor este de otravire prin ingestie sau penetrare in corpul insectei. Mospilan oil 20 SG este cel mai bun ulei mineral din Romania. Solutia acestui ulei acopera uniform ouale larvelor si distruge prin otravire sau asfixiere. Unele insecte, precum larvele paduchelui din San Jose au un scut de protectie de ceara, iar din aceasta cauza unele insecticide din piata nu pot penetra la fel de bine precum Mospilan.

Mospilan Oil 20 SG ofera protectie de lunga durata:

Distrugand insectele aflate in stadiul de hibernare se va inlatura atacul si posibilele daune produse pomului la inceputul perioadei de vegetatie. In acest caz, uleiul horticol Mospilan oil 20 SG va va scapa de costul tratamentelor ulterioare cu insecticide.

Mospilan Oil 20 SG – selectivitate fata de fauna:

Mospilan 20 Sg + Toil este o reteta destul de prietenoasa cu mediul. Aplicand tratamente conventinale impotriva daunatorilor era posibil sa afectati uneori si insectele folositoare.

Mospilan Oil 20 SG – Ulei horticol – este nefitoxic pentru pomi:

Uleiurile minerale sunt foarte asfixiante, iar din acest motiv nu se pot folosi dupa pornirea pomilor in procesul de vegetatie. Mospilan oil (uleiul horticol) are o perioada de efectuare a tratamentelor mult mai mare si eficienta.

Mospilan Oil 20 SG

Recomandarile de utilizare pentru Mospilan Oil 20 SG (ulei horticol):

Tratamentul cu Mospilan 20 SG + Toil se aplica la sfarsitul repausului vegetativ - inceputul dezmuguritului, corespunzator fazelor fenologice de “urechiuse de soarece” la mar si de “buton verde” la prun.

Temperatura aerului trebuie sa fie mai mare de 4 – 5 grade Celsius, iar cantitatea de solutie folosita la hectar va fi intre 1000 – 1500 L, in functie de talia pomilor.

Doza de utilizare este de 0,450 kg/ha Insecticid Mospilan 20 SG + 0,5% Toil. Pentru gradini, unde tratamentul se face cu pompe mici de spate, intr-o cantitate de 10 litri se vor adauga 4.5 g Mospilan si 50 ml Toil.

Aplicarea trebuie facuta cand vremea afara este placuta si nu ploua minim 6 ore.

Amestecul se poate face direct in rezervorul pompei de stropit. Se pune la jumatate apa, se adauga cantitatea de Toil, apoi se adauga Mospilan 20 SG si se completeaza rezervorul cu apa, pana la umplere. Se va urmari o acoperire uniforma a ramurilor si tulpinii, fara a produce siroiri!

Ulei horticol Mospilan Oil 20 SG – pentru 10 litri de apa (click aici)

Ulei horticol Mospilan Oil 20 SG – pentru 20 litri de apa (click aici)

Ulei horticol Mospilan Oil 20 SG – pentru 50 litri de apa (click aici)

Afla mai multe despre pomii fructiferi (click aici)!

Citeste si articolul despre Bolile si daunatorii care pot aparea in cultura de porumb.

Pentru informatii noi contacteaza un consultant Garden Farm, 0786975000!

Produse recomandate