Categorii

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) - Invata cum sa combati buruienile

Inflorire - Erbicide - Combatere


Traista ciobanului

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris)

Traista ciobanului sau Capsella bursa pastoris (denumirea stiintifica) este o buruiana dicotiledonata, anuala. Aceasta buruiana are o radacina care este fusiforma si se poate dezvolta pe aproape orice tip de sol.

Traista ciobanului mai poate fi gasita si dupa denumirile populare de: punga babei, straita ciobanului sau coada pisicii.

Capsella bursa pastoris (traista ciobanului) germineaza pe aproape tot parcursul anului, dar in special in anotimpul de toamna. Germineaza in stratul superficial al solului.

Cotiledoanele sunt lungi-ovale si de dimensiuni mici, scurt petiolate si se intind pe sol. Frunzele adevarate sunt alungite, dantelate si au margini puternic divizate.

Tulpina este verticala si simpla si poate atinge o inaltime de 50 de centimetri.

Florile Capsella bursa pastoris sunt de dimensiuni mici si au o culoare alba, serate (au margini dintate) si sunt umbeliforme.

Perioada de inflorire la Traista ciobanului are loc pe tot parcursul anului, iar o singura planta poate produce intre 2.000 si 40.000 de seminte.

Este indicat ca pentru orice cultura in care apare Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) sa se foloseasca erbicide specifice acelei culturi.

Mai jos veti putea gasi cateva exemple de erbicide pe care le puteti folosi pentru a combate Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris):

Dual Gold – Acesta este un erbicid pelicular care actioneaza ca inhibitor de crestere pe parcursul procesului de germinare.

Sencor 600 FS – Erbicidul acesta este perfect pentru combaterea buruienilor care apar in culturile de cartof, tomate si soia.

Traista ciobanului

Citeste si articolul despre Spanacul salbatic.

Produse recomandate

-30%
Sencor 600 FS, 100 ml
Sencor 600 FS, 100 ml
36,95 Lei
52,84 Lei