Categorii

Cum combatem loboda (Atriplex patula)

Culturi atacate - Erbicide specifice - Combatere


Loboda

Loboda (Atriplex patula)

Loboda, denumirea stiintifica este Artiplex patula. Loboda este o buruiana dicotiledonata, dioica (are flori mascule si female pe indivizi diferiti ai aceleiasi specii).

Loboda mai poate fi gasita pe langa denumirea sa stiintifica dupa cateva denumiri populare si anume: stir, talpa gastei, loboda domneasca.

Aceasta buruiana poate fi observata in zonele in care solul este nisipos, lutos sau lutos usor si este aprovizionat constant cu nutrienti

Culturile in care se poate dezvolta Loboda sunt culturile legumincole, cartofi, porumb, rapita de primavara/toamna.

Loboda are frunze alterne si petiolate care au forma ovala sau lanceolata. Frunzele inferioare au forma ascutita si au un aspect usor “dintat”.

Tulpina de regula este foarte ramificata chiar incepand de la baza, si nu depaseste in general o inaltime de circa 1 metru.

Florile sunt de dimensiuni mici si culoare alb-verzui. Perioada de inflorire este in iulie-septembrie, Loboda putand produce pana la 1000 de seminte per planta.

Loboda (Atriplex patula) este o buruiana care poate produce pagube culturilor in care apuca sa se dezvolte, din acest motiv este indicat sa se foloseasca erbicide specifice culturii in care aceasta apare. Pentru a combate Loboda gasiti mai jos cateva exemple de erbicide pe care le puteti folosi impotriva acestei buruieni sau puteti accesa direct categoria de erbicide impotriva Lobodei:

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Loboda

Citeste si articolul despre Traista ciobanului.

Produse recomandate

-33%
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
63,99 Lei
96,18 Lei
-4%
Dicopur top
Dicopur Top 464 SL, 500 ml
49,90 Lei
52,03 Lei
-19%
Mustang, 500 ml
Mustang, 500 ml
84,39 Lei
104,21 Lei