Categorii

Combate Romanita de camp (Arthemis arvensis)

Erbicide pentru combaterea Arthemis arvensis


Romanita de camp

Romanita de camp (Arthemis arvensis)

Romanita de camp sau dupa numele stiintific arthemis arvensis este o planta dicotiledonata, anuala, care face parte din familia Asteraceae si care se inmulteste cu ajutorul semintelor.

Romanita de camp este intalnita des in zonele de campie, de aici si numele popular al acesteia, dar poate fi observata si in zonele de deal sau stepa.

Perioada de germinare a Romanitei de camp (Arthemis arvensis) are loc in toamna-primavara, semintele nu sunt foarte adanc ingropate deoarece au nevoie de lumina pentru a germina, iar cotiledoanele sunt de dimensiuni mici si au forma ovala.

Arthemis arvensis are cotiledoane de culoare verde deschis. Tulpina Romanitei de camp este dreapta (erecta), ramificata de regula si usor paroasa, poate atinge o inaltime maxima de 50 de centimetri.

Florile sunt formate din capitula de culoare galbena si au petale albe la baza.

Perioada optima de inflorire este din luna mai pana in luna august, aceasta planta putand produce pana la 10.000 de seminte.

In functie de cultura in care apare Romanita de camp (Arthemis arvensis) ca sa poata fi inlaturata/combatuta trebuie sa folositi erbicide specifice.

Mai jos puteti observa cateva erbicide pe care le puteti folosi impotriva Romanitei de camp sau accesand direct categoria de erbicide folosite impotriva Romanitei de camp:

Lontrel 300 EC – Acest erbicid are actiune sistemica si este absorbit de frunze, ajungand ulterior in radacinile plantelor.

Mustang – Acesta este un erbicid cu effect sistemic ce actioneaza impotriva buruienilor dicotiledonate anuale si perene care apar in culturile de grau si orz.

Romanita de camp

Citeste acum si articolul despre Trepadatoare.

Produse recomandate

-33%
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
Dicopur Top 464 SL, 1 litru
63,99 Lei
96,18 Lei
-17%
Mustang, 1 litru
Mustang, 1 litru
151,65 Lei
183,40 Lei