Categorii

Afla cum scapi rapid de Musetel (Matricaria chamomilla)

Ce produse sa folosim impotriva musetelului


Musetel

Musetel (Matricaria chamomilla)

Musetel sau dupa denumirea stiintifica Matricaria chamomilla este o planta erbacee, dicotiledonata, anuala si bianuala. Musetelul poate ajunge la inaltime de maxim 60 de centimetri.

Musetelul (Matricaria chamomilla) are o radacina pivotanta, dar slab dezvoltata si ramificata superficial de culoare gri.

Tulpina musetelului (Matricaria chamomilla) este groasa cam de 3-4 milimetri si ramificata de la baza. Frunzele sunt alterne si de 2-3 ori penat-sectate. Florile sunt de culoare galbena si au petale albe la baza. Florile musetelului au forma rotunda si sunt goale pe interior.

Musetelul (Matricaria chamomilla) infloreste la sfarsitul lunii aprilie pana in luna august si rareori pana in septembrie. Aceasta planta poate produce intre 1.000 si 10.000 de seminte per planta.

Aceasta planta (Matricaria chamomilla) este foarte raspandita in zona de campie, in zone insorite, margini de padure sau semanaturi (grau). Musetelul este rezistent la temperature scazute sau treceri bruste la temperaturi ridicate.

Perioada de germinare a Matricaria chamomilla este din primavara pana in toamna (martie-septembrie), adancimea de germinare este superficiala (0.5 cm).

Pentru a reusi sa scapati de musetel (Matricaria chamomilla) trebuie sa folositi erbicide specifice culturii in care apare.

Pentru a afla ce erbicide puteti folosi impotriva musetelului (Matricaria chamomilla) puteti accesa categoria noastra (click aici), sau sa cititi mai jos:

Dicopur D – Acest erbicid este sistemic si se absoarbe prin frunze.

Galigan 240 EC – Acesta este un erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor la floarea soarelui, ceapa, usturoi, etc. In cazul in care se aplica preemergent, acest erbicid formeaza o pelicula la suprafata solului care este absorbita de buruienile care sunt in proces de rasarire.

Musetel

Citeste si articolul despre Romanita de camp.