Categorii

Aucuba - Ingrijire si daunatori

Udare - Temperaturi - Soiuri


Aucuba

Aucuba

Aucuba este un gen de arbusti care fac parte din familia Garryaceae. Acest gen cuprinde intre 3 si 10 specii de plante cu flori. In Romania este denumit si "pomul de aur".

Aucuba - Ingrijire

Ingrijirea plantelor Aucuba este usoara daca selectati o locatie buna. Iata o lista a conditiilor ideale de crestere a aucuba:

Umbra - O nuanta mai profunda inseamna o culoare mai stralucitoare a frunzelor. Plantele tolereaza umbra partiala, dar frunzele devin negre daca primesc prea mult soare.

Temperaturi usoare - Plantele japoneze de aucuba supravietuiesc in anotimpul de iarna cu ajutorul solului bine drenat. Solul ideal este umed, cu un continut organic ridicat, dar plantele tolereaza aproape orice sol, inclusiv argila grea, atata timp cat este bine drenat.

Plantati arbustii la o distanta de 0,5 pana la 1 m. Cresc incet, iar zona poate parea rara pentru o perioada destul de mare pe masura ce cresc pentru a-si umple spatiul. Avantajul cresterii lente este ca planta rareori are nevoie de taiere.

Curatati plantele dupa cum este necesar, taind frunzele si crengutele rupte, moarte si bolnave. Arbustii Aucuba au o toleranta moderata la seceta, dar cresc cel mai bine in solul umed.

Udati suficient de des pentru a mentine solul moderat umed. Atentie, apa fierbinte dintr-un furtun care a fost lasat la soare poate incuraja bolile. Raspanditi un strat de mulci de 5-7,5 cm peste radacini pentru a ajuta solul sa mentina umezeala si sa previna buruienile. Aveti grija la petele care apar pe frunze si tulpini.

Desi aceste plante pot atinge inaltimi de peste 3 m, ele sunt usor mentinute la 0,9 pana la 1,2 m cu taiere ocazionala. Aceste plante trebuie taiate iarna, cu exceptia cazului in care va asteptati ca o planta femela sa produca fructe, caz in care este mai bine sa asteptati pana la mijlocul primaverii si sa se termine procesul de fructificare.

In solurile care nu sunt bogate in nutrienti in mod natural, aplicarea ingrasamintelor in primavara va imbunatati cresterea si vigoarea plantelor. Evitati fertilizarea tarziu in lunile de vara, in special in zonele mai reci, pentru a evita incurajarea unei noi cresteri tarzii care pot fi deteriorate cand apar ingheturile.

Soiuri de Aucuba

,,Variegata" este forma clasica si populara a plantei de Aucuba japonez. Aceste plante sunt cunoscute in mod obisnuit sub numele de pomul de aur. Acesta este un soi feminin care tinde sa arate cea mai buna culoare a frunzelor in nuanta partiala.

,,Picturata" este o forma pestrita cu frunzis predominant galben, cu margini verzi.

,,Pacman" este un soi pitic cu crestere redusa, cu frunze rasucite si lucioase, verzi, cu margini dintate.

Daunatorii care pot aparea la Aucuba sunt paduchii testosi si paduchii lanosi.

Pentru a scapa de Paduchii testosi -> Kabon

Pentru a scapa de Paduchii lanosi -> Mavrik 2 F sau Mospilan 20 SG.

Aucuba

Citeste si articolul despre Aspidistra.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
Mavrik 2 F, 100 ml
71,13 Lei
-10%
Mavrik 2 F, 5 ml
Mavrik 2 F, 5 ml
13,99 Lei
15,50 Lei
-37%
Mospilan 20 SG, 3 g
Mospilan 20 SG, 3 g
4,50 Lei
7,09 Lei